Psihoterapie individuala

Psihoterapia individuala ofera un mediu confortabil ce favorizeaza deschiderea catre un dialog verbal si nonverbal in conditii de confidentialitate si siguranta. Intrarea intr-un proces terapeutic presupune implicare, efort si responsabilitate, e o cale de redescoperire interioara pentru persoanele aflate intr-un impas existential.
Evolutia psihologica a pacientului reprezinta scopul oricarei interventii psihoterapeutice.
Psihoterapia este un proces complex, de lunga durata, centrat pe reducerea unor simptome, pe reechilibrarea si reconstructia personalitatii clientului.
Obiectivul fundamental al oricarui demers psihoterapeutic consta in descoperirea si dezvoltarea personalitatii clientului, activarea si dezvoltarea resurselor personale ale acestuia. Prin aceasta se urmareste ca el sa ajunga la o adaptare mai eficienta, de nivel superior la mediul sau de viata, la obtinerea independentei, autonomiei si maturitatii psihice.
Durata terapiei depinde de complexitatea fiecarui caz, dar si de implicarea pacientului in procesul terapeutic. Sa nu uitam ca, uneori, corpul fizic are nevoie de medicamente, dar numai sufletul are intotdeuna nevoie de intelegere si iubire!

MentalPress

MentalPress

”Și eu pot”

Ne naștem liberi, curajoși, plini de încredere și îndrăzneală! Pe parcurs ne dăm seama, parcă dintr-o dată, că …

Despre Atelierele Bucuriei

In cadrul Atelierelor Bucuriei ne concentram pe descoperirea resurselor interioare si cultivarea abilitatilor de comunicare …

Cere ajutor, este normal

Haideți sa aflăm împreună cum facem să nu mai fim la îndemâna capcanelor pe care le întâlnim la tot pasul.